Ministrii de Interne ai statelor membre UE au exprimat rezerve, joi, in legatura cu propunerea de facilitare a vizelor de calatorie pentru cetatenii turci, un element-cheie al proiectului de acord dintre Uniunea Europeana si Turcia, informeaza Mediafax.

Liderii UE si reprezentantii Turciei au ajuns luni la un acord de principiu care prevede limitarea plecarilor imigrantilor extracomunitari spre Uniunea Europeana in schimbul eliminarii vizelor pentru cetatenii turci si al accelerarii negocierilor pentru integrarea europeana.

Insa oficiali UE cred ca Turcia, care are o populatie de 75 de milioane de locuitori, indeplineste doar jumatate dintre cele 70 de criterii tehnice pentru liberalizarea regimului de calatorii in spatiul comunitar.

"Este extrem de dubios ca Turcia, care tocmai a preluat controlul asupra unui ziar critic, prezinta o lista de revendicari dupa doar trei zile si s-ar astepta ca solicitarile sa ii fie si onorate. Oare Uniunea Europeana renunta la propriile valori?", a declarat ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner.