Iranul a sustinut joi ca testul cu rachete balistice - ce sunt capabile sa loveasca Israelul - nu este o incalcare a acordului nuclear istoric la care a ajuns in 2015 cu sase mai puteri, a spus un oficial inalt, potrivit televiziunii de stat, citata de Reuters.

Iranul a testat rachete cu raza medieFoto: Captura YouTube

“Programul de rachete al Iranului si testul cu rachete de zilele trecute in timpul unui exercitiu militar nu sunt impotriva angajamentelor nucleare asumate sau a acordului incheiat cu cele sase puteri”, a spus purtatorul de cuvant al ministerului de externe, Hossein Jaberi-Ansari.

Corpul Garzilor Islamice Revolutionare iraniene a testat marti cateva rachete balistice din mai multe silozuri militare din tara, a transmis televiziunea de stat din Iran. Testul sfideaza sanctiunile Statelor Unite la adresa programului de rachete, informeaza Reuters.

Acesta a avut loc la doua luni dupa ce SUA a sanctionat companii si persoane legate de programul Iranului privind dezvoltarea de rachete dupa testarea rachetei cu raza medie Emad din octombrie 2015.