O tanara de doar 16 ani din India a fost violata si apoi arsa de vie pe teresa de e acoperidul casei sale, a anuntat politia indiana, potrivit The Guardian. In urma atacului petrecut luni, victima, care a suferit arsuri pe 90% din suprafata corpului, a fost transportata de urgenta la spital, insa a murit doua zile mai tarziu. Este cel mai recent caz dintr-o serie de crime sexuale ingrozitoare care pun in discutie modul in care sunt percepute drepturile femeilor in societatea indiana, dar si masurile luate de autoritati pentru a-si proteja cetatenii de sex feminin.

"Din pacate, nu a putut fi salvata in pofida marilor eforturi depuse de personalul medical. L-am arestat pe acuzat, care are 19 ani, si se afla sub custodie judiciara. O investigatie se afla in curs de desfasurare pentru a afla mai multe despre motivul si detaliile crimei", a declarat unul dintre investigatori, Ashwani Kumar.

Presupusul atacator a fost acuzat de mai multe infractiuni, inclusiv viol si crima, a precizat Kumar. "Cadavrul a fost trimis pentru autopsie. Asteptam raportul", a adaugat acesta.

Presa indiana a relatat, citand declaratii facute de tatal adolescentei, ca suspectul locuia in apropiere, in acelasi sat din statul nordic Uttar Pradesh, si ca a hartuit-o pe fiica in ultimul an, in pofida a numeroase avertismente.

Activistii pentru drepturile femeilor acuza politia ca trece adesea cu vederea plangerile de hartuire, fapt care, sustin acestia, ii incurajeaza pe atacatori.

Cazul unei studente care a fost violate de mai multi barbati intr-un autobuz in New Delhi in 2012 a adus in atentia internationala nivelul extrem de ridicat al violentei impotriva femeilor in India. Moartea tinerei, in urma ranilor suferite in timpul atacului brutal, a starnit unele dintre cele mai mari proteste din istoria recenta a tarii, actiunile intensificandu-se dupa ce politia a incercat sa le disperseze in forta.

Cazul a declansat o reforma majora a legilor privind violul, inclusiv accelerarea proceselor si cresterea pedepselor pentru atacatori, insa India continua sa inregistreze un numar ridicat de atacuri asupra femeilor.