Autoritatile elvetiene au arestat 15 cetateni italieni si intentioneaza sa-i extradeze in tara de provenienta, unde sunt acuzati ca apartin organizatiei mafiote 'Ndrangheta, informeaza agentia de presa Reuters, citata de Mediafax.

Parchetul Federal al Elvetiei a anuntat ca barbatii au fost arestati marti in cadrul raidurilor efectuate in trei cantoane din tara, Zurich, Turgovia (nord) si in Valais (sud).

Doi dintre suspectii arestati marti au fost deja condamnati in Italia pentru a executa pedepse de sase, respectiv noua ani de inchisoare. Alte doua persoane au fost interogate de autoritatile elvetiene, dar nu risca sa fie extradate, intrucat au obtinut cetatenie elvetiana.Italia a solicitat extradarea celor 15 indivizi in urma cu un an. Dupa revizuirea documentelor furnizate de autoritatile italiene, oficiali federali din Elvetia au decis ca activitatile grupului infractional contravin legilor elvetiene si au luat in considerare cererea de extradare.

Clanul mafiot 'Ndrangheta isi are sediul in regiunea Calabria, din sudul Peninsulei Italice, dar se ocupa cu activitati infractionale in nordul tarii si in zeci de alte state din lume. Anul trecut politia italiana a arestat noua persoane si a confiscat 130 de kilograme de cocaina, deconspirand o importanta retea de trafic de droguri, coordonata de mafia din Calabria care monopolizase piata neagra a drogurilor din Venetia.