In total, cinci "teroristi" au fost ucisi marti seara in cursul unei operatiuni desfasurate de armata si fortele de securitate in apropiere de Ben Guerdane, la o zi dupa o serie de atacuri jihadiste fara precedent in aceasta regiune de la granita cu Libia, a anuntat Ministerul tunisian de Interne, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"In cadrul continuarii operatiunilor de la Ben Guerdane, unitati ale trupelor de securitate si armatei au putut elimina in aceasta noapte (marti spre miercuri) cinci teroristi in sectorul Benniri", a precizat ministerul intr-un comunicat, adaugand ca au fost confiscate arme.

Anterior, presa locala a informat ca fortele de securitate au incercuit casa in care se retrasesera teroristii, o informatie care nu este mentionata in documentul scurt publicat de Ministerului de Interne.

Acest anunt a fost facut la o zi dupa atacuri ale jihadistilor fara precedent la Ben Guerdane, oras din apropierea frontierei cu Libia, in cursul carora si-au pierdut viata 36 de extremisti, 12 membri ai fortelor de ordine si sapte civili, potrivit unui bilant oficial.

Autoritatile tunisiene au atras atentia ca in regiune au continuat marti operatiunile de lichidare a jihadistilor.

Luni a fost introdusa starea de asediu la Ben Guerdane intre orele 19.00 si 05.00, mai scrie AFP.