Hillary Clinton a castigat primarele democrate din Mississippi, potrivit estimarilor difuzate de posturi americane de televiziune, unul din cele doua scrutinuri organizate marti, alaturi de Michigan, de acest partid, scrie AFP, citat de Agerpres.

Cele cinci mari canale americane au declarat-o pe Hillary Clinton invingatoare imediat dupa inchiderea birourilor de vot din acest stat aflat in Sudul american. Saptamana trecuta, ea a castigat statele aflate in aceeasi zona (Louisiana, Arkansas, Tennessee, Alabama)

In schimb, nicio estimare nu era disponibila pentru primarele republicane, anuntand un rezultat strans intre Donald Trump si senatorul de Texas Ted Cruz.

La fel ca in alte state din Sud, Hillary Clinton isi datoreaza victoria in special electoratului de culoare, care marti a reprezentat 69% dintre votanti, potrivit sondajelor la iesirea de la urne difuzate de CNN. Astfel, 89% dintre acestia au votat pentru Hillary Clinton, un rezultat exceptional.

A fost a 13-a victorie din 21 de confruntari pentru fostul secretar de stat al SUA.

Michigan, stat din Nord si centru al industriei automobilelor, a votat de asemenea marti pentru primarele democrate si republicane.

Republicanii din Idaho (nord-vest) si Hawaii au organizat si ei consultari marti, rezultatele urmand sa fie anuntate in urmatoarele ore, adauga AFP.