Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a afirmat marti ca tara sa a reusit sa miniaturizeze focoase nucleare care pot fi plasate pe o racheta balistica, instaurand astfel o "reala" descurajare nucleara, a anuntat agentia oficiala KCNA, citata de AFP, citata de Agerpres.

Kim Jong-unFoto: Captura YouTube

"Focoasele nucleare au fost standardizate pentru rachete balistice prin miniaturizare", a declarat Kim Jong-Un in cursul unei reuniuni cu experti in domeniul nuclear, potrivit agentiei nord-coreene de presa.

Rusia a avertizat Coreea de Nord ca amenintarile de lansare de “lovituri nucleare preventice” pot crea o baza legala pentru folosirea fortei militare impotriva tarii, sugerand ca si putinii prieteni pe care ii mai are Phenianul sunt din ce in ce mai ingrijorati de atitudinea sa conflictuala, scrie The Guardian.

Comunicatul ministerului rus de externe, venit dupa ce Coreea de Nord a amenintat ca va “anihila" SUA si Coreea de Sud, critica si Washingtonul si Seulul pentru lansarea celui mai mare exercitiu militar comun ce va fi tinut in peninsula.

“Consideram ca este absolut inadmisibil sa se faca declaratii publice ce contin amenintari de a lansa cateva ‘lovituri nucleare preventive’ impotriva oponentilor”, a transmis ministerul de externe de la Moscova.

“Phenianul trebuie sa fie constient de faptul ca, astfel, Coreea de Nord isi va antagoniza total comunitatea internationala si va crea baze legale internationale pentru folosirea fortei impotriva ei potrivit dreptului la auto-aprare inscris in Carta Natiunilor Unite”, se scrie in comunicatul tradus de agentia TASS.

Rusia are relatii apropiate cu Coreea de Nord, ceea ce inseamna ca avertizarea ca tara risca o actiune militara este una de luat in seama de catre regimul Kim Jong-un.