Politia germana a difuzat fotografii cu cinci barbati suspectati de agresiuni sexuale si tentativa de jefuire a unor femei, in legatura cu infractiunile comise in noaptea de Anul Nou la Koln, pentru care sunt acuzati in principal barbati de origine nord-africana, relateaza marti agentia DPA, citata de Agerpres.

Gara din KolnFoto: Agerpres/AP

"Investigatiile noastre arata ca cei din imagini, intr-un caz, si-au incercuit victimele si le-au agresat sexual, incercand in acelasi timp sa le jefuiasca", se afirma intr-un comunicat al politiei.

"In pofida unei atmosfere de teama, mai multi martori si victime au reusit sa-i fotografieze pe cei acuzati", se spune in comunicat, precizandu-se ca nu se stie in ce loc se afla in prezent autorii infractiunilor.

Circa 1.100 de plangeri au fost depuse la politia din Koln ca urmare a agresiunilor, in care se afirma ca grupuri de barbati au incercuit, hartuit si jefuit femei. Circa 40% dintre plangeri vizeaza agresiuni cu caracter sexual, de la hartuire la viol. Nu este clar cati barbati sunt in prezent cercetati de catre politie.

Agresiunile din noaptea de Anul Nou au provocat o dezbatere in Germania in legatura cu modul in care trebuie abordata problema solicitantilor de azil gasiti vinovati de infractiuni si capacitatea tarii de a integra 1,1 milioane de migranti care au sosit in 2015.

Luna trecuta, primii doi solicitanti de azil judecati in legatura cu agresiunile din noaptea de Anul Nou - unul de origine marocana de 18 ani si al doilea de origine tunisiana de 23 de ani - au primit pedepse cu suspendare pentru furt, iar un al treilea a fost eliberat conditionat.