Corpul Garzilor Islamice Revolutionare (IRGC) iraniene a testat cateva rachete balistice din mai multe silozuri militare din tara, a transmis televiziunea de stat din Iran. Testul sfideaza sanctiunile Statelor Unite la adresa programului de rachete, informeaza Reuters.

Iranul a testat rachete cu raza medieFoto: Captura YouTube

Acesta a avut loc la doua luni dupa ce SUA a sanctionat companii si persoane legate de programul Iranului privind dezvoltarea de rachete dupa testarea rachetei cu raza medie Emad din octombrie 2015.

Generalul de brigada Amir Ali Hajizadeh, comandantul diviziei aerospatiale a IRGC, a spus ca sanctiunile nu vor opri Iranul in a-si dezvolta rachetele balistice, pe care le considera piatra de temelie a apararii conventionale.

O televiziune de stat a aratat o racheta trasa dintr-un adapost subteran fortificat pe timp de noapte. Prezentatorul a spus ca este o racheta Qiam-1 cu raza medie si ca testul a avut loc in primele ore ale zilei de marti.

"Racheta a lovit o tinta aflata la 700 km departare", a spus Hajizadeh.

ONU a apreciat ca testul din octombrie, ce a avut loc dupa ce Iranul a ajuns la o intelegere cu marile puteri in iulie, a incalcat Rezolutia Consiliului de Securitate ce interzice Iranului sa realizeze orice dezvoltare de rachete ce pot duce incarcaturi nucleare.