Austria nu vrea sa participe la niciun fel de sistem de cote de repartizare a refugiatilor (ministru)
Comentariile facute de ministrul social-democrat Hans Peter Doskozil pentru ziarul Oesterreich ameninta sa complice si mai mult summitul organizat de urgenta de UE, cu Turcia, ce va avea loc luni la Bruxelles, pe tema gestionarii celei mai grave crize a refugiatilor de decenii.
Austria - ultima oprire inainte de Germania, destinatia principala pentru migrantii ce fug de razboi si saracie din Orientul Mijlociu si de dincolo de acesta - a fost deja intens criticata de Comisia Europeana si de organizatiile pentru apararea drepturilor omului pentru decizia de a-si limita cota de refugiati primiti.
Cu o populatie de 8,5 milioane de locuitori, Austria a primit anul trecut 90.000 de cereri de azil, dar a redus numarul anul acesta, impunand cote zilnice de solicitari inregistrate.
"Am luat partea leului si am primit 37.500 de solicitanti de azil numai in acest an. Acum este si randul altora. De ce ar trebui Austria sa ia refugiati din Grecia? Acest lucru ar transmite un semnal gresit", este citat spunand Doskozil.
Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat in mai multe randuri pentru solidaritatea tarilor central si est-europene membre UE in primirea refugiatilor, avertizand cu reducerea fondurilor statele care nu accepta extracomunitari conform sistemului de distribuire, aminteste Mediafax.
Consiliul Uniunii Europene a stabilit, in septembrie 2015, sa distribuie pe baza de cote obligatorii 160.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in spatiul UE. Polonia a votat in favoarea sistemului. Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata. Dupa atentatele comise la Paris in noiembrie 2015, Polonia a semnalat ca nu va mai primi imigranti extracomunitari.

1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Deci au votate pentru cote si aum nu mai vor? Macar in cazul Poloniei poate fi inteleasa razgandeala ca au avut alegeri si au alt guvern.
Dar in cazul Austriei? ce scuza au?
au luat decizii emotionale sperand la niste voturi din partea comunitatilor de arabi din tarile lor...acum iau decizii emotionale bazate pe calcule electorale ale nativilor din tarile lor.
prostia si fudulia se platesc ...intotdeauna!
Austria a facut destul raportat la populatia pe care o are.
Daca e asa atunci si noi am primit cateva cereri direct si ar trebui sa nu mai luam din Grecia si Italia ca doar ne-am facut treaba.