Mai mult de jumatate dintre francezi, respectiv 59%, se declara impotriva repartizarii intre tarile Uniunii Europene a refugiatilor care ajung pe tarmurile elene si italiene si nu doresc ca Franta sa primeasca o parte dintre acesti refugiati, potrivit unui sondaj publicat sambata de Dimanche Ouest France, citat duminica de agentia EFE, transmite Agerpres.

Cifra s-a redus, comparativ cu anul trecut, cand 68% dintre francezi se declarau impotriva primirii de refugiati, dar consolideaza o tendinta, in conditiile in care cel mai mare nivel de acceptare in Franta in opt sondaje similare din ultimele 13 luni a fost de 49%.

Sondajul, elaborat de institutul Ifop, releva ca 77% dintre francezi considera ca printre solicitantii de azil care sosesc in Europa exista si teroristi. In plus, 73% dintre cei chestionati cred ca primirea de refugiati va genera sosirea de noi imigranti, iar 61% considera ca in Franta exista deja multe persoane de origine straina, cu toate ca 53% considera ca este de datoria Frantei sa-i primeasca pe cei care fug din calea razboiului.

Doar 29% dintre respondenti spun ca Franta dispune de "mijloace economice si financiare" pentru a-i sprijini pe solicitantii de azil, iar 27% cred ca imigrantii reprezinta o oportunitate pentru stimularea cresterii economice a tarii gazda.