Presedintele din Zimbabwe s-a oferit sa pocneasca un jurnalist pentru a-l face sa inteleaga ca el inca este liderul tarii, in ciuda faptului ca are 92 de ani, scrie The Guardian.

Robert MugabeFoto: Captura euronews

„Vrei sa te pocnesc, sa te pun la podea ca sa realizezi ca inca sunt aici”, a replicat Robert Mugabe jurnalistului care l-a intrebat intr-un interviu televizat despre retragerea lui si despre posibilul succesor.

„De ce ‚succesor’ cand eu sunt inca aici. De ce vrei un succesor?”, a intrebat Mugabe in interviul televizat joi noapte.

Mugabe, care conduce Zimbabwe de cand tara a fost formata in 1980 pe ruinele Rhodeziei, condusa de populatia alba, a spus ca nu are niciun plan sa predea puterea si a respins informatiile ca isi pregateste sotia, Grace, cunoscuta ca avand ambitii politice, drept succesor.

„Pregatirea unui succesor, este o mostenire?”, a intrebat el. „Intr-un partid democratic nu vrei ca liderii sa fie numiti astfel. Ei trebuie numiti corect de catre oameni. Succesiunea nu este parte a culturii noastre”.

Mugabe a facut 92 de ani pe 21 februarie, iar in partidul de guvernare Zanu-PF se duc lupte crancene in asteptarea numirii unui succesor la presedintie.