Ungaria a fost prima tara care a actionat independent pentru a face fata crizei migratiei si se numara inca printre statele UE cel mai bine protejate, a declarat, vineri, premierul ungar, adaugand ca este nevoie de pregatiri la granita cu Romania in ceea ce priveste extinderea gardului.

Ungaria a ridicat incepand cu 2015 garduri la frontieraFoto: Captura YouTube

Actiunea independenta a statelor individuale este mai buna decat inactivitatea Comisiei Europene, a declarat Viktor Orban pentru postul de radio Kossuth, informeaza MTI, preluata de Mediafax.

Acesta a reiterat ca Ungaria nu va permite imigrantilor sa patrunda pe teritoriul sau fara a fi controlati. "Gardul nu va fi rupt, nu vor exista revolte ale imigrantilor, incendieri ale taberelor de refugiati sau grupuri care le agreseaza pe femeile ungare, pe sotiile si fiicele noastre", a spus el.

Comentand asupra eforturilor de a inchide granitele Ungariei astfel incat imigratii clandestini sa nu patrunda pe teritoriul acestei tari, el a spus ca gardul s-a dovedit a fi eficient, insa acest sistem trebuie extins si imbunatatit.

Este nevoie de pregatiri la granita Ungariei cu Romania, si "trebuie sa fim capabili sa protejam fizic" frontiera pe intreaga ei lungime daca este necesar, a adaugat el.

Reactionand la criticile elaborate de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, fata de initiativa Guvernului ungar de a organiza un referendum pe tema impunerii unor cote de imigranti, el a spus ca " Schulz se perface ca nu stie" ca Ungaria deja a depus o plangere la Curtea Europeana de Justitie impotriva masurii de distribuire a 120.000 de imigranti.

"Nu am semnat si nu voi semna nimic care implica o cota obligatorie de imigranti (...)", a spus el.