Glumele la adresa candidatului Bernie Sanders, care s-a plans ca Romania are viteza mai mare de net decat SUA continua, aparand un site cu care masoara viteza de internet cu numele democratului, iar presa americana a preluat subiectul.

Site care masoara viteza de net cu numele lui Bernie SandersFoto: Hotnews

"Internetul extrem de rapid din Romania pare sa-l fi socat pe Domnul Bernie Sanders. Dar ce va crede Bernie despre conexiunea ta la internet? Fa testul de viteza de mai jos”, se scrie peberniespeedtest.com

Dupa efectuarea testului apar fotografii amuzante cu candidatul democrat si replici atribuite acestuia:

"Ciupeste-ma, cred ca visez"

"Asta e mai mult decat pe intreaga coasta de est"

"Este… superb"

"E cel mai apropiat lucru de un unicorn"

"Mama conexiunilor la internet"

"Este inacceptabil de rapid"

Pe alta parte, replicile romanilor la postarea lui Sanders de pe Twitter au ajuns in presa americana, New York Times scriind ca acesta a reusit sa jigneasca de peste ocean un numar mare de romani.

Publicatia din Statele Unite noteaza si ca o agentie de turism i-a oferit democratului bilete de avion pentru a vizita tara noastra.

Romanii au reactionat puternic joi, unii ironizandu-l, altii spunand ca au fost jigniti, scrie New York Times.

Un utilizator Twitter a cerut SUA sa ridice vizele pentru romani pentru ca specialistii din tara sa mearga in Statele Unite sa rezolve problema cu internetul.

Altul a creat un poster de campanie pentru Sanders: “Faceti viteza de internet a a Americii mareata din nou: Invadati Romania”.

Sanders a facut referire la Bucuresti pentru a scoate in evidenta faptul ca in Statele Unite viteza conexiunilor de internet este inacceptabil de mica.

"Accesul la internetul de mare viteza nu mai este un lux. Este esential ca America rurala sa fie conectata si sa faca afaceri cu restul lumii", spune senatorul. "In prezent, oamenii care traiesc in Bucuresti, Romania au acces la internet mai rapid decat majoritatea celor din SUA. Este inacceptabil si lucrurile trebuie sa se schimbe", spune Sanders, intr-o postare pe Twitter.