Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat joi ca este posibil sa mai ramana cativa ani la Washington pentru a-i permite fiicei sale mai mici, Sasha, sa termine liceul, relateaza AFP., citata de Agerpres.

Intrebat, in cursul unei intalniri cu beneficiari ai sistemului de asigurari medicale (Obamacare) la Milwaukee (Wisconsin), despre locul unde intentioneaza sa traiasca dupa ianuarie 2017, Barack Obama a vorbit despre capitala federala, cel putin pe termen scurt.

Ar fi tentat sa se intoarca la Chicago, orasul unde s-a lansat in cariera politica si unde a sarbatorit victoria din 2008?

"Inca nu ne-am hotarat. Va trebui sa mai ramanem (la Washington) cativa ani pentru ca Sasha sa poata termina" liceul, a raspuns el.

"Este neplacut sa schimbi orasul in mijlocul liceului", a adaugat presedintele american.

La inceputul lui 2017, Malia, cea mare, va merge la facultate. Sasha, in prezent la Sidwell Friends School, o scoala privata din Washington, va mai avea doi ani de liceu pana la final.

Primul presedinte de culoare al Statelor Unite s-a referit in repetate randuri la dorinta sa de a lucra cu tinerii proveniti din randul minoritatilor din cartierele devaforizate, unde esecul scolar, somajul si rata incarcerarilor sunt mult mai ridicate ca in alta parte, pentru ca "egalitatea sanselor sa nu fie o formula lipsita de continut".

Zvonuri insistente ii atribuie dorinta de a preda la Columbia University (New York), unde a studiat la inceputul anilor 1980. "Imi place sa predau. Contactul cu studentii imi lipseste", a declarat el pentru New Yorker in toamna lui 2014.

In ce o priveste, Prima Doamna, Michelle Obama, a respins intotdeauna ideea unei cariere politice dupa modelul lui Hillary Clinton. "Sunt trei lucruri sigure in viata", a glumit Barack Obama in urma cu cateva saptamani. "Moartea, impozitele si faptul ca Michelle nu va candida la Casa Alba", a adaugat el.