Republica Moldova si Transnistria au stabilit masuri pentru reluarea negocierilor care sunt intrerupte din anul 2014, anunta oficiali citati de site-ul agentiei Tass, potrivit Mediafax. "Suntem pregatiti sa ne asezam la masa negocierilor pentru a discuta fara rezerve probleme din relatiile bilaterale. In acest sens, am convenit sa intensificam activitatile grupurilor de lucru, care lucreaza pentru solutii la nivel interdepartamental", a declarat vicepremierul moldovean George Balan dupa intalnirea cu Vitali Ignatiev, ministrul de Externe al regiunii separatiste Transnistria.

George Balan a aratat ca relatiile dintre Chisinau si Tiraspol s-au deteriorat semnificativ de la intreruperea negocierilor in formatul 5+2. Chisinaul asteapta din partea Tiraspolului concesii in privinta facilitarii libertatii de circulatie si accesului la terenuri in Transnistria.

La randul sau, Vitali Ignatiev a vorbit despre solicitari referitoare la incetarea actiunilor penale care vizeaza membri ai Administratiei transnistrene. Ignatiev a precizat ca Tiraspolul si Chisinaul au stabilit mentinerea cu regularitate a contactelor si reluarea, in aprilie, a lucrarilor comisiilor in formatul 3+2 (OSCE, Rusia, Ucraina, UE si SUA). O decizie privind reluarea negocierilor in formatul 5+2 va fi luata mai tarziu.