Fortele pentru Operatiuni Speciale (SOF) ale SUA au capturat un important agent secret al Statului Islamic in Irak, in ceea ce pare primul raid al noii forte trimise in ultimele saptamani pentru a viza combatanti ai gruparii jihadiste si si lideri, a anuntat marti New York Times, informeaza Reuters.

Potrivit ziarului, detinutul neidentificat a fost interogat de oficiali americani intr-un loc special temporar din orasul kurd Erbil, desi responsabili din cadrul apararii au furnizat doar cateva detalii. Un purtator de cuvant al Pentagonului a refuzat sa comenteze asupra detaliilor privind misiunea fortei, dar a afirmat ca orice detentie ar fi "pe termen scurt si coordonata cu autoritatile irakiene", citeaza Agerpres.

Secretarul american al apararii Ash Carter a spus ca nu comenteaza din cauza "unor motive de securitate operationale". Carter a reiterat ca daca vor fi detentii, ele ar fi pentru "un timp foarte scurt". "Orice lucru ce are de a face cu Irakul va fi in parteneriat cu guvernul irakian", a declarat el reporterilor la conferinta anuala de securitate cibernetica RSA la San Francisco. Purtatori de cuvant militari irakieni si kurzi au refuzat sa comenteze imediat, adauga Reuters.