Doi tineri palestinieni s-au infiltrat miercuri dimineata intr-o colonie din Cisiordania ocupata si au ranit un colonist inainte de a fi ucisi de soldati, au anuntat armata israeliana si politia palestiniana, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"Doi atacatori s-au infiltrat in comunitatea Eli, la sud de Nablus, si au atacat un barbat aflat langa casa lui. Soldatii au sosit... si au tras asupra atacatorilor si i-au ucis", a declarat armata israeliana intr-un comunicat.

Rod Harel, locuitorul coloniei care a fost atacat de cei doi palestinieni in timp ce iesea din casa a fost usor ranit cu cutitul si transportat la spitalul Shaare Tzedek din Ierusalim, a afirmat un purtator de cuvant al spitalului. Colonistul a declarat site-ului israelian de stiri online Ynet ca a reusit sa-i respinga pe atacatori si sa se incuie in casa unde se aflau sotia si cei cinci copii ai lor.

Cei doi palestinieni ucisi au fost identificati de politia palestiniana ca Labib Azem si Mohammed Zaghlaouane, in varsta de 18 ani si originari din satul Qariout, in apropierea coloniei Eli. In timpul zilei, doi soldati israelieni care pazeau colonia Har Bracha de langa Nablus in Cisiordania au fost injunghiati de doi agresori palestinieni care au fugit, a declarat armata. Ambele atacuri au avut loc in Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Coloniile construite de Israel in Cisiordania sunt ilegale conform dreptului international, aminteste France Presse. Teritoriile palestiniene, Ierusalimul si Israelul se confrunta cu violente de la inceputul lunii octombrie care au costat viata a 180 de palestinieni, 28 de israelieni, unui american, unui eritreean si unui sudanez, potrivit unui bilant stabilit de AFP.