Bona arestata luni in Moscova dupa ce a fost prinsa langa o statie de metrou, in timp ce tinea in mana capul unei fetite pe care o ucisese si ameninta ca se arunca in aer, a declarat miercuri ca a decapitat fetita "la ordinul lui Allah", transmite AFP.

Ghiulcehra Bobokulova, cetateana uzbeka in varsta de 38 de ani, a fost retinuta luni de politie in apropierea unei statii de metrou, in nord-estul capitalei, in timp ce se proclama "terorista" si "avea in mana capul unui copil".

"Este ceea ce Allah mi-a ordonat" sa fac, a declarat bona, in fata ziaristilor, la sosirea la tribunal. Judecatorul a ordonat rapid arestarea sa pana in 29 aprilie.

Inchisa intr-o cusca - conform practicilor din Rusia - Bobokulova a sustinut un discurs incoerent, in care se amestecau nemultumirile cu afirmatiile profetice, cu putin timp inainte de inceputul audierii.

"Allah trimite al doilea profet pentru a aduce vesti de pace, buna ziua tuturor", a declarat ea.

"Mi-e foame, o sa mor intr-o saptamana, e sfarsitul lumii, mi s-a interzis sa mananc. Salut pe toata lumea", a adaugat ea, salutand presa.

Presa rusa se intreaba care au fost motivele celei supranumite "bona sangeroasa", calificata drept "dementa" sau "terorista".

Bona fetitei nascute in 2011 a asteptat ca parintii sa plece de acasa si apoi, "dintr-un motiv necunoscut", a "ranit copilul la gat, i-a taiat capul" si apoi a mers la o statie de metrou, potrivit raportului anchetatorilor, prezentat in fata judecatorului.

"Pana in acest moment, nu s-a stabilit (existenta) unor prezumtivi complici sau faptul ca alte persoane au impins-o sa comita aceasta crima", potrivit sursei citate.

Anchetatorii au supus-o pe Bobokulova unor examene psihiatrice si nu exclud ca ea sa fi actionat "sub imperiul drogurilor sau a psihotropilor".

Potrivit Daily Mail, Ghiulcehra Bobokulova, in varsta de 38 de ani, figura in Uzbekistan in registrele unei clinici de psihiatrie, iar starea ei se deteriorase in ultimele luni.