Aleksandr Dughin, un academician rus si scriitor al unor tratate ideologice ce au fost considerate baza agendei lui Putin, il sustine pe Donald Trump, informeaza Vox.

Aleksandr Dugin intr-un discurs in care considera ca atat Rusia, cat si America trec printr-o criza comunaFoto: Captura YouTube

"Trump este un lider" a scris Dughin, conform traducerii facute de Katehon, site-ul ce a postat pentru prima data textul academicianului rus. "Vrem sa ne punem increderea in Donald Trump. Votati pentru Trump si vedeti ce se intampla"

Foreign Affairs considera in anul 2014 ca ideologia neo-imperialista a lui Dughin numita "Eurasianism" este centrul viziunii si agendei lui Vladimir Putin.

Weekly Standard, atunci cand vorbeste despre Dughin, sustine ca academicianul organizeaza o coloana a cincea eurasiatica ce sprijina regimul Putin in tarile vestice".

Conform Vox.com, aliatii lui Dugin il considera pe actualul lider de la Kremlin ca fiind un "tradator al cauzei", intre timp Putin renuntand la retorica Eurasiei pe care a folosit-o pentru a-si justifica actiunea de invadare a Ucrainei.