O multime de oameni a ars de vii in Malawi sapte persoane banuite de trafic cu oase umane, adeseori utilizate in practici de vrajitorie, a declarat miercuri politia locala, citata de AFP.

Victimele "au fost gasite in posesia unor oase umane si multimea a decis sa ii arda" cu benzina, marti, in districtul Nsanje, in sudul Malawi, a explicat un oficial al politiei locale, Kirdy Kaunga.

Potrivit unui responsabil local, Tengani, satenii au inceput sa aiba suspiciuni dupa ce au urmarit gesturile uneia dintre cele sapte persoane, care avea un sac cu oase.

"Barbatul a fost urmarit si arestat", a precizat Tengani. "S-a confirmat ca sacul continea oase umane si acesta a fost momentul in care multimea a inceput sa se adune si sa-i arda unul cate unul pe cei sapte suspecti.

Politia nu a efectuat nicio arestare.

Autoritatile incercau miercuri sa stabileasca daca oasele apartin sau nu unor albinosi.

In mai multe tari din Africa subsahariana, membrele si oasele albinosilor sunt folosite pentru ritualuri care ar aduce bogatia si puterea.

Circa un om din 1.200 este albinos in Malawi - o caracteristica genetica ereditara care se traduce prin absenta pigmentarii in piele, par si irisul ochilor.