​O curte de apel din statul New York a admis o cerere privind acuzatia de frauda depusa de procurorul general impotriva Universitatii Trump, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cererea este o partea a unui proces in care Trump si fosta entitate comerciala sunt acuzati de inselarea a sute de oameni, ce au platit pana la 35.000 de dolari pentru a invata strategiile miliardarului.

Prin procesul procurorului general Eric Schneiderman, depus in 2013, se cere restituirea a 40 de milioane de dolari plus penalitati si alte costuri

"Decizia de azi este o victorie clara in efortul de a-l tine pe Donald Trump si Universitatea Trump responsabili pentru fraudarea a sute de studenti" a declarat Schneiderman.

Consilierul general al Organizatiei Trump, Alan Garten, considera ca procesul este "motivat politic", Schneiderman fiind democrat.

"Credem ca toate cererile sunt fara valoare si fara nicio baza. 98% dintre cei care au participatla aceste programe au completat sondaje scrise ce au oferit programului cele mai mari note" a adaugat Schneiderman.

Marco Rubio a declarat intr-o dezbatere a republicanilor ca studentii si-au crescut limitele de credit pentru a putea plati cursul si ca "in final, ei au ramas doar cu o hartie inutila si o poza cu Donald Trump".

New York l-a notificat pe Trump in 2005 ca violeaza legea educatiei a statului folosind termenul "Universitatea" fara a fi propriu-zis una.

In 2010, Universitatea Trump si-a schimbat numele in Initiativa Antreprenoriala Trump, iar mai tarziu in acelasi an a notificat Departamentul statal de Educatie ca si-a inchis operatiunile.