​Doi soldati israelieni au ajuns intr-o tabara de refugiati palestinieni din cauza aplicatiei Waze, unde vehiculul lor a fost incendiat iar o persoana a murit, informeaza Financial Times.

"Se pare ca soldatii foloseau Waze. Am invatat acum mult timp importanta navigarii cu ajutorul unei harti reale si in principal a cunoasterii locurilor din jur pentru a nu ne folosi prea mult de tehnologie" a declarat Moshe Ya'alon, ministerul apararii din Israel.

Waze a respins orice responsabilitate in cazul acestui incident, aratand ca soldatii nu au folosit o optiune a aplicatiei ce le permite utilizatorilor sa se fereasca de zonele controlate de palestinieni.

"Aplicatia include o setare implicita ce previne rutele prin zonele ce sunt marcate ca periculoase sau interzise pentru israelieni. In cazul acesta, setarea a fost oprita. In plus, soferul a deviat de la ruta sugerata, si ca rezultat, au intrat intr-o zona interzisa", au declarat cei de la Waze intr-un comunicat de presa.

Conform Fortelor de Aparare Israeliene (FAI), oamenii din tabara au inceput sa arunce cu pietre si cocktail-uri Molotov inspre vehicul. In acel moment, cei doi soldati au fugit, iar cei de la FAI au demarat o misiune pentru a-i putea extrage pe soldati, ceea ce a dus la declansarea unei revolte.

Un raport al agentiei palestiniene Ma'an a aratat ca 12 oameni au fost raniti, iar unul a fost ucis in confruntarile ce au durat cateva ore.