Un barbat in varsta de 46 de ani, cetatean austriac, a murit duminica in timp ce facea ture de heli ski in Muntii Fagaras, acesta lovindu-se de stanci si suferind leziuni extrem de grave, anunta Mediafax. Cetateanul austriac facea heli ski in Muntii Fagaras impreuna cu un grup de turisti din Austria, intre care si o femeie cu dubla cetatenie, romano-austriaca, acestia urmand sa fie audiati pentru a se stabili ce s-a intamplat duminica si cum s-a produs accidentul, potrivit comisarului sef al Politiei Transporturi Sibiu, Mircea Mate.

"Am fost sesizati pe 112 ca un barbat in varsta de 46 de ani, cetatean austriac, care exersa sport extrem, heli ski in Muntii Fagaras, ca, la un moment dat, aflandu-se pe teren nemarcat, s-a lovit de stanci, suferind rani grave. A fost adus cu elicopterul pe care grupul din care facea parte si barbatul accidentat l-au inchiriat in vederea practicarii sportului extrem, pe Aeroportul International Sibiu, de unde urma sa fie preluat de o ambulanta si dus de urgenta la spital. Din pacate, la aterizare, barbatul era deja decedat, suferind leziuni incompatibile cu viata", a declarat comisarul Mircea Mate, seful Politiei Transporturi Sibiu.

Trupul neinsufletit al austriacului a fost dus la Serviciul de Medicina Legala Sibiu, unde va fi efectuata, in cursul zilei de luni, necropsia, pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele mortii.

In prezent, se fac cercetari pentru ucidere din culpa, cazul fiind preluat de Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu.