Charlotte Eades, una dintre vedetele platformei YouTube, a murit la varsta de 19 ani, dupa o lunga suferinta pe care a si documentat-o si prezentat-o pe aceasta retea online. Charlotte Eades, unul dintre cei mai populari vloggeri (persoana care are un canal pe platforma YouTube, n.red.), obisnuia sa publice clipuri video in care vorbea deschis despre lupta sa cu cancerul la creier, dupa ce a fost diagnosticata cu aceasta maladie la varsta de 16 ani, anunta Mediafax.

Charlotte EadesFoto: Captura Youtube.com

Tanara a murit, joi, la varsta de 19 ani, dupa trei ani de lupta cu un cancer cerebral care nu a putut fi tratat, dupa cum relateaza publicatia britanica The Guardian.

Anuntul privind decesul tinerei a fost facut de parintii sai, intr-un mesaj video publicat pe canalul sau de pe platforma YouTube: "Charlotte a murit linistita (...) intr-un spital din Brighton. S-a luptat pana in ultima clipa a vietii sale (...)", a spus mama acesteia.

Charlotte Eades a fost diagnosticata cu o forma rara de cancer la creier in iulie 2013 si a inceput sa publice clipuri video pe YouTube despre drama prin care trecea. In aceste clipuri, tanara a vorbit deschis despre tratamentele dureroase la care a fost supusa, inclusiv radioterapie si chimioterapie timp de cinci zile pe saptamana.

Aceasta isi poreclise tumoarea "Terminator" si obisnuia sa vorbeasca sincer despre efectele secundare ale tratamentelor urmate, intre care s-au numarat pierderea parului si slabirea auzului si a vederii. Tanara spera ca prin aceasta atitudine sa stimuleze discutiile deschise despre cancer.

Mama tinerei a dezvaluit ca aceastanu a mai putut sa vorbeasca si sa se deplaseze in ultima sa luna de viata. La randul sau, fratele tinerei i-a adus un omagiu surorii sale, precizand ca aceasta si-a lansat canalul de pe YouTube in speranta ca va putea ajuta alti tineri sa indure mai usor lupta cu cancerul.

"Sunt aici pentru a le arata tuturor ca oamenii sunt frumosi. Imi doresc sa fiu o sursa de inspiratie pentru toata lumea", spunea tanara intr-o descriere publicata pe canalul sau de YouTube.