Candidatii reformatori se afla in frunte in Teheran in urma alegerilor legislative din Iran, arata rezultatele partiale publicate sambata seara dupa numararea a 44% dintre buletinele de vot, informeaza AFP.

1,3 milioane dintre cei 2,9 milioane de alegatori care au votat vineri la Teheran au ales in favoarea coalitiei reformatorilor si moderatilor care a obtinut 29 din cele 30 de locuri in capitala.

Lista reformatorilor si moderatilor de la Teheran este condusa de Mohammad Reza Aref, fostul candidat reformator din prezidentialele din 2013 care s-a retras in favoarea candidatului moderat Hassan Rohani, permitandu-i sa fie ales din primul tur.

Aref se afla in fruntea candidatilor de la Teheran, urmat de conservatorul moderat Ali Motahari, aliat al reformatorilor.

Acest rezultat net in capitala iraniana contrasteaza cu restul rezultatelor partiale publicate pentru celelalte regiuni din Iran. Din rezultatele disponibile pana la aceasta ora, nu reiese o tendinte clara a alegatorilor fata de reformatori, aliati cu moderatii, sau fata conservatori.

Presedintele Rohani spera sa obtina o majoritate in Parlament, dominat la ora actuala de conservatori, pentru a-si putea continua politica de deschidere.