Seful Frontului Al-Nosra, Mohammad al-Jolani, a cerut vineri rebelilor sa respinga armistitiul "umilitor prevazut a intra in vigoare sambata si sa intensifice lupta impotriva regimului Bashar al-Assad, intr-un mesaj audio difuzat vineri si citat de AFP.

"Temeti-va de aceasta inselaciune a Occidentului si a Americii deoarece toata lumea va impinge sa reveniti sub lovitura regimului opresor", a spus seful filialei siriene a al-Qaeda, care lupta alaturi de rebeli in mai multe regiuni ale tarii si care a fost exclus din acest acord de incetare a focului.

"O revolutie reusita este cea care reuseste sa extirpeze acest regim din radacini (...) altfel ne vom intoarce la punctul de plecare", a spus Mohammad al-Jolani.

Calificand armistitiul drept "rusinos" si "umilitor", el a estimat ca "negocierile sunt cele purtate pe campul de lupta".

Regimul si circa o suta de factiuni rebele au aprobat armistitiul, dar aplicarea sa ramane complexa din cauza aliantelor de pe terne intre insurgenti si jihadisti, printre care si Frontul Al-Nosra.