Fostul premier moldovean Vlad Filat ramane in arest preventiv, dupa ce judecatorii Curtii de Apel de la Chisinau au respins, vineri, recursul depus de avocatii politicianului, anunta Unimedia. Vlad Filat este arestat preventiv din 18 octombrie 2015, fiind acuzat de fraude bancare si luare de mita.

Vlad FilatFoto: HotNews.ro

Decizia de arestare preventiva a fostului premier moldovean a fost luata de magistratii Judecatoriei Buiucani (din Chisinau).

Filat este anchetat pentru presupusa implicare directa in fraudele de la Banca de Economii (BEM).

In alt dosar, liderul PLDM este acuzat ca, in perioada in care a indeplinit functia de premier, ar fi primit 60 de milioane de dolari de la directorul companiei Dufremol, Ilan Shor. Potrivit sesizarii, exercitand functia de premier, Filat ar fi primit bunuri de la Ilan Shor pentru a inceta controalele la Dufremol, pentru a-l numi consul onorific in Rusia si pentru a acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere.

De asemenea, Vlad Filat ar fi pretins bunuri si bani in valoare de peste 190 de milioane de dolari de la Ilan Shor, pentru a determina functionari guvernamentali sa ia decizii necesare asigurarii emiterii suplimentare de actiuni la BEM, fara participarea statului, fapt ce a generat diminuarea participatiei statului pana la 33,3% si preluarea controlului asupra BEM de catre Ilan Shor.