Mai multe sate din statul vestic indian Gujarat au interzis fetelor si femeilor singure sa detina telefoane mobile, spunand ca dispozitivele electrice le distrag de la studii, informeaza Reuters.

Telefon mobilFoto: MorgueFile.com

Cateva sate din districtele Mehsana si Banaskantha au impus interdictia in utimele saptamani, iar altele s-au alaturat ulterior campaniei, a explicat Ranjit Singh Thakor, presedintele consiliului din Mehsana. Interdictia se aplica fetelor cu vasta sub 18 ani si femeilor necasatorite.

"Fetele nu studiaza corespunzator daca au telefoane mobile, si pot intra in tot felul de situatii rele", a declarat acesta prin telefon pentru fundatia Thomson Reuters.

"Lasa-le sa studieze, sa se marite, iar apoi pot sa isi ia telefoane. Pana atunci, pot sa foloseasca telefoanele tatilor lor acasa, daca e cazul".

Nu este prima data cand satele indiene iau astfel de masuri. Satele din statul estic Bihar au impus o interdictie similara in urma cu cativa ani, spunand ca telefoanele mobile "degradeaza atmosfera sociala", facandu-le pe tinerele femei sa fuga. Activistii au protestat, numind interdictia un asalt la libertate care ar putea sa afecteze negativ femeile, negandu-le accesul la protectie.