Aviatia rusa a efectuat vineri raiduri aeriene intense impotriva unor tinte rebele din Siria, cu cateva ore inainte de intrarea in vigoare a acordului de incetare a focului, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP. Un acord de incetare a focului in Siria urmeaza sa intre in vigoare pe 27 februarie, la ora locala 0:00 (22:00 GMT), potrivit unui anunt facut luni de Departamentul de Stat de la Washington, intr-un comunicat comun semnat de Statele Unite si Rusia.

De asemenea, Consiliul de Securitate al ONU urmeaza sa adopte vineri dupa-amiaza o rezolutie care va aproba acordul americano-rus de incetare a ostilitatilor in Siria si va cere aplicarea sa de catre toate partile implicate, potrivit unor surse diplomatice citate de AFP.

"In cursul noptii si in aceasta dimineata, au fost semnalate lovituri rusesti mai intense decat de obicei impotriva unor bastioane rebele, in special in regiunea Ghouta, la est de Damasc, in nordul provinciei Homs si in vestul provinciei Alep", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.