ONU a esuat in prima sa incercare de a parasuta ajutoare sirienilor blocati la Deir Ezzor, iar toate cele 21 de tone de alimente au fost pierdute si distruse, a anuntat joi un purtator de cuvant al Programului Alimentar Mondial (PAM), confirmand astfel informatii ale opozitiei, relateaza DPA online, citat de Mediafax.

Cele mai multe dintre ajutoarele largate au fost impinse de curenti de aer si nu au ajuns la destinatie, iar unele dintre parasute nu s-au deschis, miercuri, in cadrul acestei operatiuni.

Livrarea unor ajutoare la Deir Ezzor - un oras asediat de catre jihadisti din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) - reprezinta un obiectiv-cheie, in contextul in care in oras se afla aproape jumatate dintre cei 480.000 de oameni blocati in zone asediate in Siria, a declarat Jan Egeland, un consilier ONU.

Insa, in ultimele doua saptamani, 180 de camioane au livrat ajutoare unui numar total de 110.000 de civli - blocati in alte sase zone -, dupa ce puteri regionale si mondiale au convenit asupra unui acces umanitar si unui armistitiu in aceasta tara devastata de razboi.