Exercitiul NATO Anaconda, prevazut in Polonia in iunie, este cel mai important eveniment militar din istoria moderna a tarii, la care urmeaza sa participe peste 27.000 de militari din 22 de tari, a anuntat joi generalul Marek Tomaszycki, comandantul fortelor armate poloneze in caz de razboi, potrivit Mediafax.

"Anaconda este o operatiune exceptionala, deoarece la ea va participa un numar mare de state membre ale Aliantei (Nord-Atlantice). In total, 27.000 de militari din 22 de tari vor fi implicati in manevre, dintre care 13.000 din Polonia, 10.000 din Statele Unite si aproximativ 1.000 din Marea Britanie", a declarat generalul citat de portalul Sputnik.

Tomaszycki a subliniat ca cel mai important este numarul tarilor participante si nu numarul militarilor. "Este mult mai important pentru noi sa vedem un asemenea numar de state participante la exercitiu decat potentialul militar cantitativ, deoarece acest lucru arata un nivel inalt de participare politica", a apreciat el.

"Aspectul politic al manevrelor este la fel de important ca cel militar", a subliniat generalul, precizand ca exercitiul urmeaza sa aiba loc in perioada 7-17 iunie, chiar inainte de Summitul NATO de la Varsovia, programat in perioada 8-9 iulie.