Vicepresedintele american Joe Biden a criticat joi discursul anti-Mexic al candidatului republican la Casa Alba Donald Trump, calificandu-l 'periculos', cu ocazia unei vizite in tara vecina, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Unele retorici ale anumitor candidati la prezidentiale ai celeilalte echipe sunt, cred, periculoase, daunatoare si incredibil de putin intelepte", a declarat Biden in legatura cu Trump, care a anuntat, printre altele, ca va construi un zid in locul actualului gard dintre Mexic si SUA daca va ajunge presedinte. Intr-o declaratie alaturi de ministrul mexican de finante si de alti reprezentanti ai guvernului, Joe Biden a adaugat: "Asta este ceea ce am venit sa va spun: ei nu reprezinta deloc ideile marii majoritati a americanilor".

"Am mai cunoscut acest tip de episoade de xenofobie, dar le-am depasit intotdeauna", a dat el asigurari, precizand totusi ca este 'deranjant' acest discurs fata de o tara vecina. Vicepresedintele american se afla in Mexic intr-o vizita de doua zile, cu ocazia unor negocieri comerciale intre cele doua tari.