Tribunalul administrativ din Lille a respins joi recursul unor asociatii care se opuneau evacuarii unei parti a taberei de la Calais, insa expulzarea nu se va aplica "spatiilor sociale", relateaza Le Monde, citat de Mediafax.

Tabara de imigranti Foto: Agerpres/EPA

Opt asociatii au sesizat justitia printr-un referat pe aceasta tema, argumentand ca operatiunea - prevazuta initial pentru miercuri - a fost decisa fara sa se propuna solutii suficiente in vederea unei mutari a migrantilor.

Ele subliniau, de asemenea, ca numarul migrantilor vizati de evacuare - aproximativ 1.000 potrivit statului - este, in realitate, de trei ori mai mare.

Premierul francez Manuel Valls dadea asigurari marti ca evacuarea va dura cat sa ofere un "raspuns umanitar" migrantilor in cautarea unei cai de trecere catre Marea Britanie.

Tribunalul a stabilit ca planul de evacuare a taberei este legal.

Autoritatile publice au anuntat ca spatii publice precum locuri de cult sau scoli nu vor fi desfiintate in cadrul acestei "operatiuni umanitare".

Locuitorii taberei sunt originari in principal din Orientul Mijlociu, Afganistan si Africa si spera sa traverseze Canalul Manecii in Marea Britanie.