Premierul ungar, Viktor Orban, a acuzat Germania ca adopta un ton "abrupt, grosolan si agresiv" in criza refugiatilor si a argumentat ca politica germana nu este lipsita de alternative, intr-un interviu acordat cotidianului german Bild, scrie AFP.

"Astazi, tonul care vine din Germania este abrupt, grosolan si agresiv", a acuzat seful guvernului conservator de la Budapesta, un critic acerb al politicii portilor deschise in fata migrantilor promovate de cancelarul Angela Merkel.

"Politica germana in privinta refugiatilor nu este lipsita de alternative", a spus Orban, care a anuntat miercuri organizarea unui referendum asupra planului european de relocare a refugiatilor intre tarile membre ale UE.

"Cotele vor schimba profilul Europei - din punct de vedere etnic, cultural si religios", a spus liderul ungar, a carui tara, alaturi de Polonia, Cehia si Slovacia formeaza Grupul de la Visegrad, si el un opozant ferm fata de planul de de cote adoptat de Comisia Europeana.

Un flux necontrolat de migranti aduce Europa in fata riscului de a importa "terorism, criminalitate, antisemitism si homofobie", a sustinut acesta.