Orasul Mumbai a declarat 16 zone in care nu se pot face selfie-uri, autoritatile avertizand oamenii impotriva luarii de riscuri inutile in incercarea de a avea o poza perfecta, informeaza The Guardian.

Selfie in orasul MumbaiFoto: Flickr

Aproape 40% (19 din 49) din decesele din lume cauzate de selfie-uri au avut loc in India in anul 2014, conform site-ului Priceonomics.

Alarmati de trend, politia din Mumbai a declarat selfie-urile ilegale in zonele considerate riscante, de obicei in zonele de coasta in care nu se afla bariere.

Oricine incearca sa faca un selfie in aceste zone va plati o amenda in valoare de 1.200 de rupii, echivalentul a 18 dolari.

In februarie, un student in varsta de 18 ani ce era la un picnic si-a pierdut echilibrul si a cazut in apa langa orasul indian Nashik. Tanarul a cazut in apa si s-a inecat, impreuna cu un coleg de-al sau ce a incercat sa-l salveze.

In ianuarie, o femeie de 18 ani a decedat dupa ce a cazut in mare incercand sa-si faca o poza in Bandstand Fort din Mumbai, o zona populara pentru turisti.

In ianuarie 2014, trei studenti cu varsta cuprinsa intre 20 si 22 de ani au murit atunci cand s-au oprit sa-si faca o poza pe linia unui tren de viteza.

"Cand calatoresti singur si nu are cine sa iti faca o poza, ramane doar selfie-ul" a declarat Murtuza Rangwala, un tanar din Mumbai.