Zeci de ofiteri rusi ar fi fost ucisi in urma unui presupus atentat cu masina-capcana care ar fi vizat o baza rusa in apropiere de orasul Latakia, in nord-vestul Siriei, a relatat miercuri publicatia israeliana The Jerusalem Post, citand surse din cadrul rebelilor sirieni, scrie Agerpres.

Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, a avut loc duminica dupa-amiaza si a fost comis, conform ziarului citat, de doua factiuni de opozitie - Ahrar al-Sham si miscarea Bayan.

Potrivit biroului de presa al Ahrar al-Sham, cele doua factiuni, in coordonare cu jihadisti locali, care se infiltrasera pe teritoriul bazei militare ruse, au decis sa comita atentatul dupa ce au observat o adunare de generali de rang inalt. Gruparea Ahrar al-Sham sustine ca zeci de generali rusi au fost ucisi si raniti in explozie.

Anuntul privind acest atac a fost amanat pana miercuri pentru a se asigura ca jihadistii implicati in atac s-au intors in siguranta in teritoriile controlate de opozitie, scrie The Jerusalem Post, citand surse din cadrul factiunilor amintite.

Baza militara rusa care a fost tinta atentatului cu masina-capcana este considerata unul dintre cele mai importante centre militare ale fortelor rusesti de pe coasta mediteraneana a Siriei, fiind situat la aproximativ 15 km de Latakia.

Atentatul a fost anuntat cu putin timp inainte de intrarea in vigoare a armistitiului convenit intre Rusia si SUA, programat sa inceapa sambata. Moscova si Washingtonul au indicat deja ca incetarea ostilitatilor nu se extinde si asupra gruparii Statul Islamic (SI) si a Frontului Al-Nosra, dar dupa acest atac Rusia ar putea adauga pe aceasta lista si Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post.

Ministerul rus al Apararii nu a facut deocamdata vreun comentariu cu privire la informatiile despre presupusul atentat