Armata slovena va fi trimisa sa pazeasca granita cu Croatia si sa ajute politia sa controleze fluxul de imigranti, masura fiind luata in cadrul unui pachet legislativ estimat sa treaca de Parlamentul reunit luni, informeaza Reuters.

Vorbind inaintea sedintei parlamentare, premierul Miro Cerar a declarat intr-o conferinta de presa ca armata va asigura procedurile de la granita in urmatoarele 3 luni.

Partidele parlamentare au indicat deja ca pachetul legislativ va fi sustinuta de cel putin 2 treimi din deputati in cadrul votului care va avea loc luni seara sau marti dimineata.

"Nu va exista nicio actiune militara. Armata doar va ajuta politia sa pazeasca granita si va directiona imigrantii care vor dori sa treaca granita verde catre centrele de receptie", a declarat Cerar. Numarul soldatilor mobilizati depinde de marimea fluxului de imigranti.

Miscarea Sloveniei vine dupa ce vecinul sau nordic Austria a anuntat ca va limita numarul imigrantilor care vor intra in tara.

Dupa ce Ungaria si-a inchis granita cu Croatia in octombrie, impingand valul de imigranti catre vest, circa 474.000 imigranti au intrat in Slovenia, in drum spre Austria si alte state nordice europene.

Slovenia, cu cei 2 milioane de cetateni ai sai, este cea mai mica tara de pe ruta balcanica a imigrantilor.