Cel putin 120 de persoane au murit in urma atentatelor comise duminica de extremistii gruparii Stat Islamic (SI) la sud de Damasc, potrivit celui mai recent bilant furnizat de ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, scrie AFP, care noteaza ca este cel mai grav bilant in urma unui atentat de la inceputul conflictului sirian, in 2011.

SI a revendicat dublul atentat sinucigas comis in apropiere de sanctuarul Sayeda Zeinab, loc de inalt simbolism al siismului, situat la 10 km de capitala siriana. Dintre cele 120 de victime, 90 ar fi civile.

Pana in prezent, cel mai sangeros bilant era cel al unui dublu atac sinucigas comis in mai 2012 de Frontul Al-Nosra, filiala siriana al al-Qaeda, soldat cu 112 morti in cartierul Qazaz din Damasc.

De la inceputul conflictului, majoritatea atentatelor sinucigase sau cu masina capcana au fost efectuate de jihadistii din Al-Nosra sau SI, al caror rol in acest conflict a contribuit puternic la marginalizarea rebelilor care se lupta impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad.