Jeb Bush, frate si fiu de fosti presedinti, s-a retras sambata din cursa pentru Casa Alba dupa ce a inregistrat un nou rezultat nefavorabil la primarele republicane pe care le-a abordat ca mare favorit, transmite AFP, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In aceasta seara, imi suspend campania", a declarat foarte emotionant fostul guvernator de Florida, intrerupandu-se pentru a-si sterge lacrimile. "In pofida a ceea ce poate ati auzit, ideile conteaza, politicile conteaza", a adaugat el intr-o replica acida apreciata de suporterii sai la adresa invingatorului republican Donald Trump.

Miliardarul Donald Trump a castigat sambata primarele prezidentiale republicane din Carolina de Sud, a doua victorie a sa din trei consultari in acest an.

Conform rezultatelor prezentate de CNN, dupa centralizarea rezultatelor din 82% din sectiile de votare el a obtinut 33,1% din voturi, urmat de senatorul de Florida Marco Rubio (22,3%) si de senatorul de Texas Ted Cruz (21,7%).

Pe ultimele locuri s-au clasat fostul guvernator de Florida Jeb Bush (8,1%), guvernatorul de Ohio John Kasich (7,9%) si medicul in retragere Ben Carson (6,9%).