Miliardarul Donald Trump a castigat sambata primarele prezidentiale republicane din Carolina de Sud, a doua victorie a sa din trei consultari, potrivit presei americane, citate de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Candidatul se situeaza pe primul loc al primarelor, potrivit estimarilor unanime ale posturilor de televiziune CNN, Fox News, ABC si NBC, confirmand statutul de favorit la investitura dupa victoria din New Hampshire la inceputul lunii.

In fruntea sondajelor din vara anului trecut, Donald Trump confirma la urne popularitatea sa printre alegatorii republicani in cautarea unui "outsider" antisistem pentru a-i reprezenta la Casa Alba.

Conform rezultatelor prezentate de CNN, dupa centralizarea rezultatelor din 40% din sectiile de votare el a obtinut 34,4% din voturi, urmat senatorul de Texas Ted Cruz (21,7%) si senatorul de Florida Marco Rubio (21,2%).

Pe ultimele locuri s-au clasat fostul guvernator de Florida Jeb Bush (8,2%), guvernatorul de Ohio John Kasich (8,1%) si medicul in retragere Ben Carson (6,6%).