Un soldat israelian a fost ucis si o alta persoana ranita intr-un atac cu cutit comis de doi adolescenti palestinieni joi intr-un supermarket din Cisiordania ocupata, au anuntat responsabili, in timp ce un val de violente si varsare de sange continua de cinci luni, informeaza Reuters si AFP.

Soldatul, in varsta de 21 de ani, a fost transferat in stare grava la spitalul Shaare Zedek din Ierusalim unde a fost declarat mort in ciuda incercarilor de resuscitare, a declarat o sursa spitaliceasca.

Un civil inarmat i-a impuscat pe cei doi palestinieni, care au fost internati apoi in spitale israeliene din Ierusalim, a declarat armata israeliana. Responsabili palestinieni au afirmat ca cei doi adolescenti sunt in varsta de 14 ani.

Cei doi israelieni au fost injunghiati, au precizat medicii.

"Doi palestinieni au intrat in (supermarketul) Rami Levi din (zona industriala) Shaar Binyamin si au injunghiat doi civili israelieni", a declarat politia.

"Cei doi palestinieni au fost neutralizati de tirurile unui civil inarmat aflat acolo", a adaugat politia.

Un martor pe nume Uziel a declarat la radioul armatei, citat de Reuters, ca supermarketul era plin in momentul atacului de israelieni si palestinieni care faceau cumparaturi.

"Am auzit tipete si era clar ca a fost un atac... Civili si soldati au inceput sa fuga si a fost impuscat unul (dintre atacatori)...

apoi celalalt. Toata lumea a fost socata de cat de tineri erau", a spus el.

Incidentul a avut loc in zona de activitati israeliene din apropiere de Ramallah, frecventata de colonisti israelieni.

Acest atac ridica la 27 numarul israelienilor ucisi de la 1 octombrie intr-un val de violente ce zguduie teritoriile palestiniene si Israelul, in care 172 de palestinieni, un american, un eritreean si un sudanez au fost de asemenea ucisi, potrivit unui bilant stabilit de France Presse.