Un afis din Moscova pe care scrie ca "fumatul ucide mai multi oameni decat Obama" a devenit viral, ultima piesa dintr-un sir de actiuni de condamnare a presedintelui SUA ca un ucigas in masa, scrieThe Guardian.

Dmitri Gudkov, parlamentar liberal din opozitie, a postat marti pe Facebook o fotografie a afisului, intr-un cadru metalic si cu geam de sticla, aflat intr-o statie de autobuz de pe soseaua de centura a capitalei Rusiei.

"Fumatul ucide mai multi oameni decat Obama, desi el ucide o multime de oameni", scrie pe afisul care il prezinta pe presedintele american fumand si transmite mesajul "nu fumati, nu fiti ca Obama".

Gudkov scrie ca a fost "dezgustat si jenat de aceasta aparitie din Moscova". Postarea sa a primit peste 1.300 de aprecieri, sute de comentarii pro si contra si a fost preluata de intreaga mass-media.

"In curand vor fi speriati copii cu Obama, nu cu Baba Yaga, vrajitoarea din basmele populare rusesti", a declarat ulterior Gudkov.

Spotul publicitar nu a fost revendicat, iar primaria Moscovei a refuzat sa comenteze situatia.

Incidentul anti-Obama vine dupa ce saptamana trecuta un clip video intitulat "Stop Obama" prezenta zeci de elevi rusi care cadeau la pamant, in timp ce o fata arata o pancarta pe care scria ca "Presedintele SUA ucide 875 de oameni in fiecare saptamana".