Fostul premier italian, Romano Prodi, este cercetat de procuratura din Napoli pentru acte coruptie si instigare la coruptie, noteaza agentia ANSA, care citeaza cotidianul La Republica. Berlusconi este suspectat de coruperea lui Agostino Sacca, presedintele postului de televiziune RaiFiction, si pentru instigarea la coruptie a senatorului Nino Randazzo, in circumstante care nu au fost inca elucidate.

Se pare ca fostul premier i-ar fi sugerat lui Sacca sa ofere de lucru unui numar de patru actrite - Elena Russo, Evelina Manna, Antonella Troise si Camilla Ferranti - in schimbul unor "recompense" cand acesta va deveni un liber intreprinzator. Berlusconi i-a explicat lui Sacca faptul ca un senator de centru-stanga i-ar fi spus ca una dintre aceste actrite "poate fi utila pentru a face sa cada" executivul condus de Romano Prodi.

De asemenea, Sacca, i-ar fi contactat, la cererea lui Silvio Berlusconi, pe senatorii Nino Randazzo si Pietro Fuda, pentru a afla daca acestia intentionau sa treaca din coalitia de centru-stanga, in opozitie.

Senatorul Fuda a dezmintit insa informatiile, afirmand ca intregul sau comportament "a demonstrat clar, constant si fara nicio indoiala" ca sustine majoritatea de centru-stanga.

Avocatul fostului premier italian, Nicola Ghedini, a anuntat miercuri ca Berlusconi nu a primit nicio notificare din partea procuraturii, iar informatiile aparute in "La Republica" nu au niciun fundament. Ghedini a precizat ca Silvio Berlusconi le-a ordonat avocatilor sa actioneze imediat pentru o "eventuala calomnie".