Coruptia este o boala majora in Republica Moldova si, din pacate, aceasta boala a devenit sistemica si s-a raspandit la toate nivelurile puterii, de la administratia guvernamentala centrala pana la cea locala, de la companiile de stat, la cele private, in unele cazuri, a declarat Petras Austrevicius, raportorul pentru Republica Moldova in Parlamentul European, in cadrul unuiinterviu pentru Jurnal TV.

Noi vedem coruptia ca pe o boala care macina tara din interior. Coruptia este o boala care in multe cazuri are o foarte buna acoperire politica, a adaugat oficialul european.

"Anul 2015 nu a fost un an al reformelor, dar noi credem in Republica Moldova. Nu a fost o perioada deloc usoara, da, posibil, dar noi credem ca a sosit timpul pentru a demonstra ca Moldova este un partener serios si de nadejde. Tocmai de aceea, urmarind situatia in ansamblu, care este din rau spre mai rau si fara posibilitatea de a intrevedea o finalitate, ba chiar cu riscul sa devina si mai proasta, cred ca este necesar sa facem niste concluzii si sa spunem -Ajunge! Reformele trebuie sa fie duse pana la capat. Aceste reforme nu sunt pentru Europa. Aceste reforme sunt pentru cetatenii Republicii Moldova, pentru aceasta tara", a declarat Austrevicius.

Pe langa acestea raportorul pentru Republica Moldova in Parlamentul European a comentat si jaful miliardulu de dolari.

"Astept cu interes cand procurorul general si intreaga justitia va scoate la iveala numele acelor persoane. Sa furi un miliard de dolari. Pai sunt foarte multi bani. Ai nevoie de foarte multi saci pentru atatia bani si sa-i duci pe undeva. Nu cred ca acei bani au disparut pur si simplu. Sper ca numele persoanelor implicate vor fi facute publice. Este singura cale. Adevarul va invinge!", a mai spus oficialul PE.