Turcia va continua sa lupte impotriva kurzilor din Partidul Uniunii Democratice din Siria, a anunat duminica premierul turc Ahmet Davutoglu intr-o convorbire telefonica cu cancelarul german Angela Merkel, in pofida apelurilor internationale ca Ankara sa opreasca bombardamentele, potrivit AFP.

Turcia "nu va permite Partidului Uniunii Democratice din Siria sa comita actiuni agresive. Fortele noastre de securitate au raspuns intr-o maniera adecvata si vor continua sa faca acest lucru", i-a transmis Ahmet Davutoglu cancelarului german.

Armata turca a bombardat, pentru a doua zi consecutiv, pozitiile luptatorilor kurzi din teritoriile siriene, ca raspuns la tirurile lansate dinspre acestea, a anuntat duminica agentia de presa proguvernamentala turca Anatolie, citata de AFP.

Pozitiile Partidului kurd pentru uniune democrata (PYD) din apropierea orasului sirian Azaz din provincia Alep au fost bombardate cu mortiere amplasate pe partea turca a granitei, a precizat agentia.

Damascul a condamnat bombardamentele turce din nordul zilei si a cerut ONU sa intervina.

Statele Unite au indemnat sambata Turcia sa inceteze focurile de artilerie vizand forte armate kurde din Siria si ale regimului de la Damasc, in nordul tarii aflate in plin razboi.

Si Franta a cerut duminica Turciei "incetarea imediata" a bombardamentelor asupra zonelor locuite de kurzi in Siria. Franta si-a exprimat "preocuparea in legatura cu degradarea continua a situatiei in Alep si in nordul Siriei" si a cerut incetarea imediata a bombardamentelor - cele ale regimului si ale aliatilor sai in tara si cele ale Turciei in zonele kurde."