Ministrul olandez de Externe, Bert Koenders, solicita statelor membre UE sa nu-si inchida granitele pentru imigranti, argumentand ca "sunt mai eficiente controalele la frontiere", transmite agentia de presa AP, potrivit Mediafax.

Refugiati sosind pe o insula din GreciaFoto: Captura YouTube

Koenders, aflat intr-o vizita in capitala macedoneana Skopje, a declarat ca Olanda, care detine presedintia UE pentru o perioada de 6 luni, va continua sa poarte discutii cu Austria, Macedonia si Grecia, pentru a gasi o solutie mai eficienta in criza imigratiei si pentru a evita masuri luate unilateral, referindu-se la intentia acestor state de a-si inchide granitele pentru imigranti intr-o incercare de a reduce numarul acestora.

Oficialul olandez este de parere ca exista posibilitatea de a evita "un efect de domino si o situatie incontrolabila" in care UE poate ajunge in contextul cresterii valului de imigranti din Europa.

De asemenea, Koenders a subliniat ca statele UE trebuie sa acorde o atentie suplimentara grupurilor de imigranti vulnerabili precum femeile si copiii.