Turcia si Arabia Saudita ar putea lansa o ofensiva militara terestra impotriva gruparii Statul Islamic in Siria, iar Ryad-ul ar urma sa trimita avioane de vanatoare la o baza din Turcia, a anuntat sambata ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, care participa la Conferinta de Securitate de la Munchen, potrivit AFP, care citeaza publicatiile Yeni Safak si Haber Turk.

"Daca vom avea o strategie impotriva Statului Islamic, atunci Turcia si Arabia Saudita ar putea participa la o operatiune terestra", a declarat seful duplomatiei de la Ankara.

"Multi spun ca Turcia este reticenta sa ia parte la lupta impotriva Statului Islamic, insa Turcia a facut cele mai concrete propuneri", a adaugat Mevlut Cavusoglu.

El a adaugat ca Arabia Saudita, care a devenit in ultimele luni unul dintre cei mai apropiati aliati ai Turciei, urmeaza sa trimita avioane de vanatoare la baza militara Incirlik din sudul Turciei, unde se gasesc deja avioane ale coalitiei anti-Statul Islamic conduse de americani.

De asemenea, Arabia Saudita s-a declarat pregatita sa participe cu trupe la o operatiune terestra in Siria, la momentul potrivit, a anuntat premierul turc.