Politica de deschidere fata de refugiati promovata de cancelarul Angela Merkel nu este "sustenabila pe termen lung", afirma premierul francez Manuel Valls, intr-un interviu acordat presei germane is care va fi publicat sambata, potrivit AFP.

Manuel VallsFoto: Agerpres

"Aceasta politica, care este temporar justificata, nu este sustenabila pe termen lung", a raspuns Valls, intrebat daca sustine "politica Angelei Merkel de deschidere a granitelor", in interviul acordat grupului regional de presa Funke.

"Capacitatile noastre limitate de primire, tensiunile din ultimele saptamani - in Germania, dar si in alte locuri din Europa - ne obliga sa spunem clar pe nume lucrurilor: Europa nu poate primi toti migrantii care provin din Siria, Irak sau Africa", afirma premierul francez.

"Europa trebuie sa preia controlul asupra granitelor sale si a politicii migratorii si de azil", a adaugat el.

Criticile fata de politica promovata de Berlin in criza migrantilor nu inceteaza sa creasca.

Intr-un alt interviu publicat in Germania, in cotidianul Handelsblatt, premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat drept "pur si simplu stupida" politica europeana de primire a migrantilor simbolizata de cancelarul Angela Merkel, si care consta in a deschide "larg usile europene si a-i invita pe toti cei ce vor sa vina".

La randul sau, premierul polonez Beata Szydlo a cerut "un viraj" in politica migratorie promovata de cancelar, intr-un interviu pentru Bild.

Germania a primit in 2015 peste un milion de solicitanti de azil iar cota de popularitate a cancelarului Merkel este in cadere libera.