Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a calificat drept "pur si simplu stupida" politica europeana de primire a migrantilor promovata de cancelarul Angela Merkel, intr-un interviu acordat cotidianului economic german Handelsblatt ce apare vineri, noteaza AFP, citata de Agerpres.

"Este pur si simplu stupid sa deschizi larg portile europene si sa-i inviti pe toti cei care aspira sa vina la voi", a declarat premierul rus. "Politica europeana in domeniul migratiei este un esec total, iar acest lucru este absolut groaznic. Oare nu se putea ghici ce o sa se intample, in urma cu cativa ani? Aveti analisti prosti?", s-a intrebat Medvedev.

"Aveti acum sirieni si oameni din tari vecine cu Siria", a mai spus el. "Cine sunt acesti oameni? Exista desigur printre ei oameni saraci izgoniti de razboi. Ce vor? Sa supravietuiasca dar de asemenea ajutoarele financiare ale UE", a notat Medvedev. Potrivit lui Medvedev, "printre acesti oameni exista de asemenea multi - poate sute sau chiar mii - criminali veniti in Europa cu +o misiune+ si +incepe numaratoarea inversa+.

Acum, ei asteapta sa fie chemati si apoi vor actiona ca niste roboti" impotriva Europei. Medvedev nu o ataca direct pe Angela Merkel, ci Germania, care a primit numai ea singura in 2015 mai mult de un milion de solicitanti de azil, situatie ce provoaca critici crescande la adresa cancelarului in tara sa.